Produkt beskrivning Anselma Nebbiolo

Langhe Nebbiolo 2015


Vinmark: Collaretto

Alkohol: 14% 

Höjd: 320 möh

Vinifikation: Klassisk 

Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 18–22 dagar

Lagring: Slavonsk ek

Skörd: För hand och färdig slutet av oktober/början av november

Vinrankornas ålder: från 30 till 60år

Plantdensitet: 4000 vinstockar / ha

Läge: Sydväst



Vinifiering: Traditionell vinifikation och lagring med jäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 18–22 dagar i cement- och ståltankar vid en temperatur som varierar mellan 20 och 28 ° C och med regelbunden pumpning för att optimera extraktionen av poly fenolerna.


Lagring: Vinet lagras i 12–16 månader i "traditionella" stora träfat på 30–40 hl, i slavonsk ek och sedan i minst 2–3 månader i flaskan.


Detta vinet är en riktigt bra inkörsport till Nebbiolodruvan och är mer komplex än många Barolo ute på marknaden, alla druvor kommer från vinmarken Collaretto.