Produktbeskrivning Anselma Collaretto

Barolo Collaretto Riserva 2013


Vinmark: Collaretto (Serralunga d´Alba)

Alkohol: 14,5% 

Höjd: 320 möh

Vinifikation: Klassisk 

Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 18–22 dagar

Lagring: Slavonsk ek i 5år

Skörd: För hand och färdig i slutet av oktober eller i början av november

Vinrankornas ålder: från 30 till 60år

Plantdensitet: 4000 vinstockar / ha

Läge: Sydväst



Vinifiering: Traditionell vinifikation och lagring med jäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 18–22 dagar i cement- och ståltankar vid en temperatur som varierar mellan 20 och 28 ° C och med regelbunden pumpning för att optimera extraktionen av poly fenolerna.


Lagring: Vinet lagras 60 månader i "traditionella" stora träfat på 30–40 hl, i slavonsk ek och sedan i minst 2–3 månader i flaskan. 


Collaretto ligger parallellt med VignaRionda med en exponering lite mer åt väster. Vinmarken består av lera-kalkstenar, isär med mer eller mindre viktiga gråblå sandstenar.