Dolcetto d´Alba 2018
Vinmark: Collaretto
Alkohol: 13,5%
Höjd: 320 möh
Vinifikation: Klassisk
Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 8–10 dagar
Skörd: För hand och färdig mitten/slutet av oktober
Vinrankornas ålder: från 30 till 50år
Plantdensitet: 6000 vinstockar / ha
Läge: Sydväst
Vinifiering: Traditionell vinifiering och åldrande, flytande hattjäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 8 - 10 dagar i rostfri ståltank vid en varierande temperatur mellan 20 och 28 ° C och med ofta pumpning, stimulering av jäsningsprocesser och gynnar produktion av den aromatiska fraktionen.
Lagring: Vinet lagras i minst 12–16 månader i rostfri ståltank och sedan i flaskan minst 2–3 månader.
Vingården ligger i Serralunga d'Alba och består av lera-kalkstenar, isär med mer eller mindre viktiga gråblå sandstenar.
Känsla &kvalité
Phone: +46733663305
Adress: Bibamus vinhandel AB
Larödsvägen 38 B
254 82 Helsingborg
SWEDEN
Designed by mjohan