Barolo Vignarionda Riserva 2011
Vinmark: Vignarionda (Serralunga d´Alba)
Alkohol: 15%
Höjd: 350 möh
Vinifikation: Klassisk
Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 18–22 dagar
Lagring: Slavonsk ek (Botti) i 7år
Skörd: För hand och färdig i slutet av oktober eller i början av november
Vinrankornas ålder: från 30 till 60år
Plantdensitet: 4000 vinstockar / ha
Läge: Sydväst
Vinifiering: Traditionell vinifikation och lagring med jäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 18–22 dagar i cement- och ståltankar vid en temperatur som varierar mellan 20 och 28 ° C och med regelbunden pumpning för att optimera extraktionen av poly fenolerna.
Lagring: Vinet lagras 60 månader i "traditionella" stora träfat på 30–40 hl, i slavonsk ek och sedan i minst 2–3 månader i flaskan.
Vignarionda har ett väldigt speciellt mikroklimat och är formad som en båge vilket skyddar mot vind. Vinmarken består av kalkavlagringar, gråaktiga sandstenar, Lequio och mineralrester. Vignarionda är av många kallad Piemonte/Barolos bästa vinmark.
Känsla &kvalité
Phone: +46733663305
Adress: Bibamus vinhandel AB
Larödsvägen 38 B
254 82 Helsingborg
SWEDEN
Designed by mjohan