Produktbeskrivning Anselma Vignarionda

Barolo Vignarionda Riserva 2011


Vinmark: Vignarionda (Serralunga d´Alba)

Alkohol: 15% 

Höjd: 350 möh

Vinifikation: Klassisk 

Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 18–22 dagar

Lagring: Slavonsk ek (Botti) i 7år

Skörd: För hand och färdig i slutet av oktober eller i början av november

Vinrankornas ålder: från 30 till 60år

Plantdensitet: 4000 vinstockar / ha

Läge: Sydväst



Vinifiering: Traditionell vinifikation och lagring med jäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 18–22 dagar i cement- och ståltankar vid en temperatur som varierar mellan 20 och 28 ° C och med regelbunden pumpning för att optimera extraktionen av poly fenolerna.

Lagring: Vinet lagras 60 månader i "traditionella" stora träfat på 30–40 hl, i slavonsk ek och sedan i minst 2–3 månader i flaskan. 


Vignarionda har ett väldigt speciellt mikroklimat och är formad som en båge vilket skyddar mot vind. Vinmarken består av kalkavlagringar, gråaktiga sandstenar, Lequio och mineralrester. Vignarionda är av många kallad Piemonte/Barolos bästa vinmark.