Barbera d´Alba 2018
Vinmark: Vignarionda
Alkohol: 12,5–13,5% beroende på årgång
Höjd: 320 möh
Vinifikation: Klassisk
Jäsning: Naturligt, så inga tillsatser. 10–12 dagar
Skörd: För hand och färdig mitten/slutet av oktober
Vinrankornas ålder: från 30 till 50år
Plantdensitet: 6000 vinstockar / ha
Läge: Sydväst
Vinifiering: Traditionell vinifiering och åldrande, flytande hattjäsning, med en genomsnittlig varaktighet av cirka 8 - 10 dagar i rostfri ståltank vid en varierande temperatur mellan 20 och 28 ° C och med ofta pumpning, stimulering av jäsningsprocesser och gynnar produktion av den aromatiska fraktionen.
Lagring: Vinet lagras i minst 12–16 månader i rostfri ståltank och sedan i flaskan minst 2–3 månader.
Vingården Vignarionda ligger i Serralunga d'Alba och räknas som en av de bästa i hela Piemonte och består av lera-kalkstenar, isär med mer eller mindre viktiga gråblå sandstenar. Vinmarken är mest känd för sina Barolo på Nebbiolodruvan men längst ner i Anselmas del så odlar de Barbera druvor med motiveringen att det har vi alltid gjort.